F2-ræs aflyst: - Jeg er så ked af det

Blæsten satte en stopper for F2-bådenes verdensmesterskab ved Aalborg Havnefront i dag. Bådene nåede kun få omgange, før arrangementet måtte aflyses.

For første gang nogensinde skulle der søndag afholdes finale i F2 Powerboat ved Aalborg Havn i forbindelse med årets regatta. I alt 20 både fra hele verden stillede til start, men knap var bådene kommet ud på banen i Limfjorden, før ræset måtte stoppes og kørerne måtte på land igen. Den voldsomme blæst, som i løbet af eftermiddagen var nået Aalborg var nemlig for meget for de lette F2-både. 

- Det ville være direkte uforsvarligt at afvikle det. Vi troede vi kunne, men det, der overraskede os, var bølgernes størrelse. Da kørerne først kommer rundt efter trekvart omgange kunne vi se, at måden de hoppede på i vandet, var for voldsom. Og det må jo ikke gå ud over kørernes liv og lemmer, fortæller Svend Havemann, som har været sportslig ansvarlig for arrangementet.

Mange tusinde timers arbejde

F2 Powerboats er letvægtskatamaraner af kulfiber, og det er netop det, der gør dem meget følsomme overfor blæst. Deres tophastighed nærmer sig 200 kilometer i timen, og de accelererer hurtigere til 100 km/t end en Lamborghini Murcielago LP640. 

Løbet i Aalborg skulle have været en af i alt 5 afdelinger, som skal afgøre, hvem der løber med verdensmesterskabet i år. Udover afdelingen i Aalborg, afholdes der i år race i Kaunas i Litauen, Tønsberg i Norge, Ribadouro i Portugal inden serien afsluttes i Colombo på Sri Lanka.

Hos de danske arrangører var søndagens afdeling resultatet af lang tids kamp for at få løbet til Aalborg, og derfor var det også en meget skuffet arrangør, der måtte tage beslutningen om at aflyse løbet kort tid efter, det var skudt i gang. 

- Jeg er så ked af det. Sådan virkelig inderst inde ked af det. Der er jo lagt mange tusinde timer i det her fra rigtig mange mennesker, siger Svend Havemann. 

Stor ros til Aalborg

Alligevel er det også en stolt arrangør, som nåede at afholde de indledende runder af løbet fredag og lørdag, inden vejret satte en stopper for finalen. 

- Byen og vi som arrangører har fået den absolut største ros. Deltagerne har været så glade for den måde, de er blevet mødt på ude i byen. De er rejst så langt, og så bliver finalen ikke afholdt, og alligevel kommer de hen og roser os for, hvordan vi har afviklet det. Det er måske også derfor jeg ikke sidder og er en tudetøs nu, fortæller han. 

Der er lavet en forhåndsaftale, der betyder, at F2 Powerboat World Championship kommer til Danmark igen i 2019 og 2020. Svend Havemann og resten af arrangørgruppen vil nu arbejde for, at det også bliver Aalborg, der får værtsskabet næste år. 

 
 
Foto: Thomas Gaardsmand / TV2 Nord

 


Seneste nyt

fra Nordjylland