Få dobbelt så meget lejlighed i Aalborg som i København

Foto: Henning Bagger, Scanpix

Prisforskellen på små ejerlejligheder er stor flere steder i landet. For eksempel er en lejlighed op til 50 procent billigere end i København.

Det kommer nok ikke bag på ret mange, når man ser på de københavnske boligpriser. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for de ”små” lejligheder i Aalborg ligger på 18.729 kroner, mens du i hovedstaden skal af med 35.062 kroner for en enkelt kvadratmeter.

- Det er naturligvis forventeligt, at priserne ligger på et højere niveau i København. Prisforskellen vil formentlig ikke påvirke folk, der allerede er etableret i en by, men det kan være en øjenåbner og en afgørende faktor for de unge, der skal vælge studieby, og som har ambitioner om en ejerlejlighed, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Der har tidligere været fokus på de eksplosive prisstigninger på det københavnske marked for ejerlejligheder. Henover fem år er kvadratmeterprisen på solgte, små lejligheder i første kvartal steget med 65 procent svarende til knap 13.000 kroner. Sammenlignet er det samme tal 15 procent i Aalborg. 

Flere nyheder fra TV2 Nord