Ugle mangler mage: Får forstærkning fra falken Freja

Falken Freja er to år og bor til daglig på Samsø Efterskole. Foto: Jesper Bo Winther

Falkonercentret på Samsø er taget til outdoormesse i AKKC for at skaffe penge nok til en ny ugle. Falken Freja skaffer pengene.

I Aalborg Kongres- og Kulturcenter er der stor outdoormesse her i weekenden. Messen byder på lidt af hvert, blandt andet flyvende rovfugle.

Det er falkecentret og efterskolen på Samsø, der har taget rovfuglene med til messe. En af fuglene er en afrikansk lannerfalk, Freja på to år, som til daglig bor på Samsø Efterskole. For 50 kroner kan besøgende få lov til at holde Freja.

Pengene går ikke til Freja, men til en anden fugl på falkecentret, nemlig dværghornuglen Brutalis. Uglen stammer fra Sydamerika og mangler en mage, som centret nu er ved at samle penge sammen til.

- Vi sparer sammen, og pengene går udelukkende til en kæreste til den lille ugle, vi har, siger Louise Mortensen, der er falkoner ved Falkecenter Samsø.

100 udstillere i AKKC

Det er sjette gang, der er outdoormesse i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. Messen er for jægere, lystfiskere og andre, der interesserer sig for livet i naturen. I år er der 100 forskellige stande og flere forskellige aktiviteter for besøgende.

Messen åbnede fredag, og fortsætter lørdag og søndag. Alle dage er der mulighed for at møde naturvejledere, der kan gøre publikum klogere på naturen. Ved Samsø Efterskole og Falkecenter Samsø kan man også blive klogere på rovfuglene.

Efterskolen har falkejagt som valgfag, og falkoneren Louise Mortensen mener, at pengene er godt givet ud, hvis man betaler 50 kroner for at holde falken Freja:

- Oplevelsen med at holde et rovdyr så tæt på sig selv og at se den tæt på – det er jo ikke så tit, man får den mulighed, siger hun.

00:33

Outdoor Messe hele weekenden i Aalborg

Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord