Fårup Sommerland-direktør træder tilbage

Fårup Sommerland har gennemført et generations- og ejerskifte, som betyder, at Søren Kragelund, direktør gennem 20 år, sælger sine aktier og træder tilbage som direktør.

Det er ikke uden vemod, at direktionen i hele Nordjyllands forlystelsespark, Fårup Sommerland, onsdag meddeler, at Søren Kragelund træder tilbage som direktør og bestyrelsesmedlem og sælger din aktier til parkens anden direktør, Henrik Schnack.

Det meddeler Fårup Sommerlands bestyrelsesformand, Ole Mølgaard, i en pressemeddelelse.

De to fætre har ledet Fårup Sommerland siden 1996, da de overtog styringen af parken fra Søren Kragelunds far, Anders Kragelund, og Henrik Schnacks mor, Kamma Schnack, som sammen havde grundlagt sommerlandet i 1975.

- Det er naturligvis med et vist vemod, at vi kan meddele, at Søren Kragelund - som 68-årig - har valgt at sælge sin ejerandel i selskabet og dermed stopper som direktør og bestyrelsesmedlem i Fårup Sommerland. Søren har gennem en halv menneskealder skabt et succesfuldt og eminent fyrtårn i nordjysk og dansk sammenhæng, lyder det fra Ole Mølgaard, bestyrelsesformand i Fårup Sommerland.

- Hans visioner, innovationsevne og hårde arbejde er den direkte årsag til, at Fårup Sommerland i dag er en særdeles veldrevet virksomhed og en international anerkendt forlystelsespark. Alle involverede omkring Fårup Sommerland skylder Søren Kragelund en stor tak - herunder hele den nordjyske turisme og Regionen - for at have sat Fårup Sommerland på verdenskortet, fortsætter bestyrelsesformanden. 

Spidserne - en portrætserie.

Kragelund og Schnack har indtil nu delt ejerskab med 50 procent til hver, men herfra bliver Henrik Schnack sammen med sine sønner, Martin Norrbom Sams og Jakob Schnack, eneejer.

- Det er naturligvis en stor, men også meget velovervejet beslutning, jeg nu har taget. Jeg har haft mere end 40 fantastiske år i Fårup, og mine børn er i gang med egne karrierer i London og København. Det er derfor en rigtig god løsning for mig og min familie, at familien Schnack har mulighed for at overtage min ejerandel, siger Søren Kragelund.

Samtidig glæder Henrik Schnack sig over, at Fårup Sommerland fortsat vil være en familieejet nordjysk virksomhed - præcis som den var fra den spæde begyndelse i 1975.

- Det vil sikre, at de kerneværdier, som Fårup består af, vil blive bevaret. Gennem mere end 40 år har Fårup opnået en fantastisk position og nogle meget fine resultater, og vi ser fortsat gode muligheder for en positiv udvikling, hvilket naturligvis har været en forudsætning for at erhverve den samlede aktiepost. Det er et særdeles veldrevet firma, vi nu overtager hele aktiekapitalen i - og det har Søren en meget stor del af æren for, siger direktør Henrik Schnack.

Der vil snarest blive indledt en proces for at finde en ny fremtidig administrerede direktør til Fårup Sommerland.

Som ny midlertidig direktør er selskabets bestyrelsesmedlem og tidligere revisor Tage Borregaard tiltrådt, og han vil i samarbejde med den erfarne medarbejderstab og bestyrelsen lede selskabet indtil en fremtidig direktør er ansat.

Har du set serien Fårup 24/7, der følger hverdagen i Fårup Sommerland?

Hvis ikke, kan du se den lige HER


Seneste nyt

fra Nordjylland