Fårup Sommerland jubler over vækstpakke

Regeringens vækstpakke bød blandt andet på en lempet elafgift for forlystelsesparker. I Fårup Sommerland er de særdeles glade for den beslutning.

Regeringen præsenterede i går den vækstpakke, de sammen med de blå partier er blevet enige om. Og i den var der særdeles gode nyheder til landets forlystelsesparker. Deriblandt Fårup Sommerland. I aftalen er partierne nemlig blevet enige om at nedsætte elafgiften for forlystelsesparker, og det vækker glæde hos direktør i Fårup Sommerland, Søren Kragelund.

- Jeg er meget, meget glad. Og politikerne skal have stor ros. Det her kommer til at betyde, at vi sparer 880.000 kroner om året, når aftalen træder i kraft i 2017, og det er jo helt fantastisk, siger han til TV2 Nord.

Og i en branche præget af hård konkurrence om hver eneste gæst, så kan det få stor betydning, at Fårup Sommerland nu kommer til at spare en lille million kroner om året.

- Det betyder jo, at vi har endnu flere penge til markedsføring og nye investeringer i parken. Vi sparer jo også endnu flere penge, hvis vi bygger flere rutsjebaner, så det er bare fantastisk, siger han til TV2 Nord.

Modsat de fleste andre virksomheder har vandlande og forlystelsesparker ellers ikke kunnet få godtgjort størstedelen af afgiften på el, men det kan de fremover med den nye aftale, og det er kun helt rimeligt, mener Søren Kragelund.

- Vi har kæmpet for det her i 20 år, så det er dejligt, at det nu ændrer sig. Vi vil gerne ligestilles med andre virksomheder på det her område, og det bliver vi nu. Jeg tror politikerne har indset, hvor stor en betydning turismen kommer til at få fremover, siger han.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland