Facebook afviser nordjysk kunstner: Er det for frækt til Facebook?

En nordjysk kunstner troede ikke sine egne øjne, da Facebook afviste hendes malerier, fordi de var for frække til det sociale medie.

Den nordjyske kunstner Janni Dalsager Pihl har i fem år brugt Facebook til at sælge sine malerier. Det kom derfor som noget af en overraskelse, da det sociale medie for to måneder siden pludselig afviste hendes malerier. Billederne var ifølge det sociale medie af seksuel karakter.

- Det er jo rigtig fint, at de er opmærksom på denne problemstilling, men når de afviser selv mine mest ærbare billeder, hvor der ingen hud er, så bliver det altså for galt, siger Janni Dalsager Pihl, der er kunstneren bag malerierne.

quote Nogle foreslog, at jeg censurerede mine egne billeder med en rød bjælke henover de såkaldte frække steder. Men jeg har ikke lyst til at ændre mine billeder på den måde for deres skyld

- Janni Dalsager Pihl

Janni Dalsager Pihl har gjort indsigelser mod Facebooks censurering af sine malerier hele fem gange, men hver gang får hun samme svar. Malerierne er for frække til Facebook. Nu overvejer kunstneren sit næste træk.

- Nogle foreslog, at jeg censurerede mine egne billeder med en rød bjælke henover de såkaldte frække steder. Men jeg har ikke lyst til at ændre mine billeder på den måde for deres skyld, siger kunstneren.

Malerierne er faldet for Facebooks regler om voksenindhold i annoncer. Voksenindhold omfatter nøgenhed, aktiviteter der kan opfattes som vovede eller seksuelt provokerende.  

Facebooks eksempler på indhold med seksuelle undertoner:

  • Nøgenhed, selvom det har kunstneriske eller uddannelsesmæssige formål, undtagen statuer
  • For meget bar hud eller kavalergang, også selvom det ikke er af seksuel karakter
  • Billeder med fokus på enkelte kropsdele, f.eks. mavemuskler, balder eller bryst, også selvom det ikke er af seksuel karakter
Kilde: Facebook

Kunstneren fra Hjørring er stadig lidt paf over Facebooks beslutning. Hun har overvejet andre sociale medier, men har stadig håbet om at kunne forsætte på Facebook.

- Nu er jeg jo sindig nordjyde, så jeg tænker, at jeg lige ser tiden an, for så håber jeg jo at de ombestemmer sig, siger Janni Dalsager Pihl.

Du kan se flere af de billeder, der er for frække til Facebook her.


Seneste nyt

fra Nordjylland