Facebook-debatten raser efter Rikkes historie

Flere specialklasser i Mariagerfjord Kommune er i fare for at lukke allerede sommerferien.

Der er gang i Facebook-debatten, efter TV2 Nord tirsdag fortalte historien om en bekymret forælder, der ved en ren tilfældighed fandt ud af, at flere specialklasser i Mariagerfjord Kommune er i fare for at lukke allerede sommerferien.

Rikke Cecilie Asps bonussøn, Marcus, kan  ikke være sikker på, at den specialklasse, han går i, eksisterer, når skoleåret 2016/2017 begynder. 

Mariagerfjord Kommune står over for at skulle spare betydeligt på specialundervisningsområdet, og det kan blandt andet komme til at gå ud over s-klasser, som er det specialtilbud, Marcus går på.

Udspillet fra kommunen er i høring nu og skal behandles i børne- og familieudvalget den 12. januar.

På TV2 Nords Facebook-side er der stor utilfredshed med, at spareplanerne kommer til at gå ud over specialklasserne. 

Heidi Haae Høyrup skriver: "Vi skal støtte vores børn, som skulle af en eller anden grund har brug for specielundervisning. Det er den eneste måde, hvorpå de kan kom igennem både skole og senere uddannelse. Det er en god investering i vores fremtid at hjælpe disse børn/unge, ellers får nogen af dem aldrig en uddannelse."

Fra Frederik Van Kuchen Jørgensen lyder det: "Specialundervisning er ALDRIG det rigtige sted at spare! Dem, der har behov for den type undervisning, har ofte svært nok ved at følge med i skolen og ved at forstå undervisningen. Det ved jeg, at jeg havde."

Caroline Grundtvig Refstrup frygter for fremtiden: "Det er en katastrofe og kommer til at koste langt mere for både staten og den enkelte, end hvis tilbudet fortsatte som nu ELLER var bedre."

Du kan se og deltage i debatten herunder og på vores Facebook.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland