Facebook-gruppe politianmelder toprytter

Gruppen "Hestevenner af hjertet" har politianmeldt den nordjyske toprytter Andreas Helgstrand.

- Vi har i går indgivet anmeldelse af OL og VM-medaljevinder Andreas Helgstrand, Vodskov, for overtrædelse af Dyreværnsloven og Loven om hold af heste. Anmeldelsen vedrører mishandling af hest sket på Andreas Helgstrands adresse i Vodskov.

Sådan skrev Facebook-gruppen Hestevenner af Hjertet lørdag, og beskeden er siden blevet delt over 500 gange i sin danske og engelske udgave.

Hesten i centrum for sagen er Akeem Foldager, som ved et åbent hus-arrangement hos Helgstrand Dressage i Vodskov kunne ses med blå tunge og hvad der lignede ar på siden efter brug af sporer. Helgstrand har siden haft en dyrlæge, sendt af Dansk Ride Forbund, til at se på Akeem Foldager, og han kunne ikke finde tegn på sår på hestens side. Han påtalte dog at hesten havde smerter i kæben og Andreas Helgstrand erkendte overfor TV2/Nord at hestens hovedtøj ikke har været i orden.

- Det er jeg virkeligt ked af. Det skal vi selvfølgelig ændre med det samme, sagde Andreas Helgstrand dengang og lovede at hesten Akeem Foldager fik træningsfri.

Men undskyldningen har altså ikke været tilstrækkelig bod, mener Facebook-gruppen, der nu politianmelder toprytteren. Og ikke vil holde sig tilbage, hvis lignende sager skulle dukke op.

"Det er vores håb og ønske, at vi begynder at se hestene som levende individer med tanker, følelser og rettigheder, og ikke kun betragter dem som mekaniske maskiner på niveau med redskaber som motocrossmaskiner, cykler og sejlbåde. Vores fokus er på hestevelfærden, og dette er ikke tænkt som en krigserklæring mod hestesportsverdenen, men som omsorg for de dyr, vi elsker og som har fortjent bedre," skriver gruppen.

Formiddagsavisen BT har forsøgt at få en kommentar fra Andreas Helgstrand. Han svarer i en mail, at han ikke er bekendt med en politianmeldelse, og at han ikke har yderligere kommentarer til sagen før Appeludvalget er kommet med en afgørelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland