Fædre fanget i børnefælden

Nordjyske mænd bliver i stigende grad fanget i det, der kan kaldes børnefælden. En fælde, hvor mænd mod deres vilje skal være far. En stærkt bekymrende tendens, mener Foreningen Far.

Nordjyske mænd bliver i stigende grad fanget i det der kan kaldes børnefælden. En fælde, hvor mænd mod deres vilje skal være far. En stærkt bekymrende tendens, mener Foreningen Far.

P-piller, spiral og kondomer er blot nogle af de midler der findes til at beskytte sig mod uønskede børn, men alligevel kommer graviditeter ofte som en ubehagelig overraskelse for de nordjyske mænd.

- Vi har oplevet en klar stigende tendens i Nordjylland - flere mænd kontakter os og er magtesløse over at de nu skal være, uden at de selv var klar over det, siger talsmand i Foreningen Far, Lars Hansen.

Når et barn er blevet undfanget, giver lovgivningen i dag kvinderne vetoret over, om barnet skal fødes eller ej.  Og selvom manden ikke ønsker barnet, er han forpligtet til at betale børnepenge i 18 år.

- Mændene føler sig sat til side. De synes, at det hele handler om mor, siger Lars Hansen.

Almindelig sund fornuft vil være, at man som mand altid bruger beskyttelse i form af kondom, men det er vi blevet dårligere til, mener sexolog Else Olesen.

- Sex i dag er blevet mere fest og sjov. Vi glemmer, at der også kan være konsekvenser forbundet med sex, siger sexolog Else Olesen.

Og når kondomet ikke kommer på, åbner det op for risikoen, at man som mand kan blive snydt af kvinden - kan blive fanget i børnefælden. Det er et fænomen, der er blevet mere og mere almindeligt.

- Det er min klare opfattelse, at mange kvinder simpelthen udpeger sig en donor i byen, og på den måde får sig et barn, samtidig med, at de kan leve singletilværelsen, siger Else Olesen.

Også Foreningen Far oplever ofte, at kvinder snyder mændene.

- Vi oplever, at der bliver snydt med p-piller, og, at man som man kan blive direkte udpeget,som donor, og det er stærkt bekymrende, siger Lars Hansen.

SF?s ligestillingsordfører, Pernille Vigsø Bagge, erkender, at lovgivningen i dag ikke er tilstrækkelig for mændene, men hun har ikke noget bud på, hvad der kan ændres.


Seneste nyt

fra Nordjylland