Fængsel i Hammer Bakker igen usikkert

Et udslusningsfængsel for kriminelle i Hammer Bakker står til at blive vedtaget i byrådet på mandag, men nu ser det ud til, at SFs gruppe vender tommelfingeren nedad for de omstridte planer. Hvis det sker, er der flertal imod - og så må borgmesteren og kriminalforsorgen se sig om efter andre steder.

- Vi er da i tvivl, især når der dukker nyt op, siger Jørgen Andersen, medlem af Aalborg Byråd for SF.

To steder i Aalborg Øst har været nævnt, og borgmesteren på Mors har sagt, at man her gerne vil have institutionen.

- Vi holder møde i SFs gruppe her i weekendenden for at beslutte, om vi vil stille forslag om at udsætte sagen. Behandlingen af sagen har været sjusket behandlet og har ikke været respektfuld overfor borgerne i Vodskov. Jeg kan godt forstå, at de samler underskrifter, siger Jørgen Andersen

Alene lørdag formiddag havde 1200 Vodskov-borgere skrevet under på protester mod, at byrådet sælger institutionsbygninger til kriminalforsorgen

- Jeg har aldrig før været ude for, at folk selv kommer for at skrive under, siger rådmanden i Ældre- Handicapudvalget, Tina French, der var med til at samle underskrifter foran SuperBrugsen i Vodskov.

Rådmanden har flertal i magistraten mod en fængselsudslusning. Et sådant flertal ville normalt betyde, at planerne så heller ikke blev til noget, men socialdemokraterne fik alligevel sendt beslutningen videre til behandling i byrådet.

- Det har jeg ikke oplevet før. Men det er også en usædvanlig sag, hvor man har skullet haste det hele igennem på få dage. Det er udtryk for magtarrogance, siger rådmanden.


Seneste nyt

fra Nordjylland