Fængslet for hjemmerøveri mod 85-årig

Foto: Rune Borre-Jensen

Retten i Viborg har varetægtsfængslet to mænd for hjemmerøveri mod en 85-årig mand, heriblandt en 17-årig mand fra Aalborg.

To mænd på henholdsvis 17 og 18 år er blevet varetægtsfængslet i fire uger for et hjemmerøveri mod en 85-årig mand i Bjerringbro. Den 17-årige er en mand fra Aalborg.

Mændene blev anholdt natten til fredag, oplyser lokalpolitiet i Viborg.

Røveriet fandt sted onsdag aften, hvor de to mænd iført masker smadrede en rude til den 85-åriges hjem på Store Hedevej i Bjerringbro, oplyste vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi Knud Lauridsen.

- Her truede de den 85-årige med økse og kniv, og da manden nægtede at udlevere penge, opstod der tumult, hvor den 85-årige blandt andet blev sparket i brystkassen, fortalte han til Ritzau torsdag.

Begge mænd er anholdt klokken 01:25 natten til fredag på den 18-årigs bopæl i Bjerringbro, siger Henrik Grove, vicepolitikommissær ved lokalpolitiet i Viborg.

- Det var et tip fra en borger, der ledte os til anholdelsen af de to mænd, der begge erkender røveriet, siger han til Ritzau.

Begge mænd er kendt af politiet i forvejen, men kun for mindre lovovertrædelser som forbrugstyveri.

- Det skulle have været et spørgsmål om pengenød, der fik dem til at bryde ind hos den 85-årig mand, siger Henrik Grove.

- Ingen af mændene kendte den 85-årige, men den 18-årige havde set ham af og til på gaden og havde en formodning om, at han havde penge, siger han.

Den 17-årig, der kommer fra Aalborg, var på besøg hos den 18-årige, der bor hos en plejefamilie.

Flere nyheder fra TV2 Nord