Fængslet for røverier

 Fængslet for røverier

En 27-årig mand blev over middag varetægtsfængslet i fire uger efter at have erkendt at have begået syv røverier mod kiosker og små butikker i Aalborg og Nørresundby. Alle røverier er begået ved at true med en kniv.

Manden blev anholdt i Aalborgs Vestby i aftes og er tidligere dømt for et røveri i Thisted-området. Han blev prøveløsladt i januar i år og har en reststraf på 244 dage. Han er ikke kendt for kriminalitet i Aalborg-området.

- Vi fik et tip om manden allerede i sidste uge. Men han er ikke tilmeldt folkeregistret, så vi kunne ikke finde ham, siger vicepolitikommissær Jens Søgård, Nordjyllands Politi.

Ved grundlovsforhøret erkendte den 27-årige at have begået røverierne.

- Men jeg kan ikke huske ret meget af, hvad jeg gjorde. Jeg kan kun huske, at det ikke skulle være for voldsomt, forklarede den 27-årige, der var påvirket af heroin under røverierne. Og selv om han ikke i retten ville erkende, at penge er brugt til narkotika, så er det politiets teori om baggrunden for de mange røverier.

Politiet er nu i gang med at undersøge, om den 27-årige står bag tre uopklarede knivrøverier i Aalborg i år - mod Nørresundby Bank på Kastetvej d. 21. februar, mod Danske Bank i Skalborg d. 7. juni og endelig mod Nærkøb på Boulevarden d. 14. juli i år.

Den 27-årige har erkendt at have begået et andet røveri mod Nærkøb på Boulevarden - nemlig d. 21. oktober. De øvrige røverier er:
- d. 9. september i kiosken i Kayerødsgade,
- d. 8. oktober blev blomsterhandlen på Kastetvej røvet,
- d. 9. oktober slog manden til mod Guldbageren på Hadsundvej,
- d. 16. oktober var røveren i Jack-Pot Kiosken på Skrågade i Nørresundby,
- d. 17. oktober mod Complet Kiosken på Forbindelsesvejen i Nørresundby.


Seneste nyt

fra Nordjylland