Færre holder lang sabbat

 Færre holder lang sabbat

Unge har ændret studievaner

Unge holder ikke så mange sabbatår som tidligere. Det viser de netop offentliggjorte tal fra årets optagelse til de videregående uddannelser.

Og det hænger blandt andet sammen med den vejledningsreform, der blev gennemført for tre år siden. Ét af målene med reformen var netop, at få de unge hurtigere i gang med en uddannelse.

Studievalgs oplevelse på gymnasierne understøttes af tallene for årets optagelse til de videregående uddannelser. De viser nemlig, at på universiteterne er andelen af optagne, der er 21 år eller yngre, steget fra 49% i 2003 til 59% i år. I alt er 76% af de optagne i år blevet studenter inden for de seneste to år. I 2005 var det 70%.

Lang sababat en risiko

Martin Rovs Hansen, der er centerleder ved Studievalg Nordjylland, glæder sig over den positive udvikling.

- Det har været et klart mål fra vores side, at de unge blev klædt godt på til at foretage et afklaret uddannelsesvalg - og at de derefter kommer hurtigt i gang, siger han.

- Det er vores erfaring, at en meget lang sabbat indebærer en risiko for, at man aldrig får startet på en uddannelse. Vi har derfor også haft nogle klare budskaber, når vi holder oplæg for eleverne på landets gymnasiale uddannelser: hold gerne en pause, men ikke for lang!


Seneste nyt

fra Nordjylland