Færre huse til salg i Nordjylland

Udbuddet af villaer og rækkehuse er faldet i Nordjylland. Kun i Frederikshavn Kommune er der flere huse til salg nu end for et år siden.

Er man på jagt efter drømmehuset, skal man lede lidt længere end man skulle for et år siden. Nye tal fra Boligsiden.dk viser at udbuddet af villaer og rækkehuse ved udgangen af 2016 lå 1,1 procent lavere end ved udgangen af 2015.

I Region Nordjylland er faldet endnu større. Her er lige nu 5651 færre villaer og rækkehuse til salg end der var for et år siden. Det svarer til et fald på 3,2 procent.

Som boligsøgende kan man måske nok ærgre sig over det lavere udbud af huse, men for boligmarkedet som sådan er ændringen et positivt tegn, forklarer Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

- Årsagen til det lave udbud skal findes i tre faktorer: Et meget højt antal bolighandler i 2016, den faste lave rente, og den kortere salgstid. Det er ydermere bemærkelsesværdigt positivt, at vi har set et så aktivt boligmarked året igennem samtidig med en støt stigning i boligpriserne, siger Birgit Daetz.

Det er særligt i områderne uden for de største byer, at udbuddet er faldet. Således ser man i Nordjylland, at Aalborg Kommune har oplevet et uændret udbud i forhold til for et år siden. Den eneste nordjyske kommune med en stigning i udbuddet er Frederikshavn, mens resten af Region Nordjylland har oplevet et fald i antallet af udbudte huse.

Mens der altså ikke er så mange huse til salg som der var for et år siden, er der på landsplan kommet 0,9 procent flere ejerlejligheder og 0,7 procent flere fritidshuse til salg.


Seneste nyt

fra Nordjylland