Færre indbrud i hjem med alarm

En alarm kan tilsyneladende skræmme selv den mest forhærdede indbrudstyv væk. Nye tal fra Falck viser, at ikke et eneste hus med Falck-alarm i Nordjylland har været ramt af indbrud sidste år.

Alarmer i private hjem skræmmer indbrudstyvene væk. Det viser nye tal fra Falck. I 2011 blev der ifølge tal fra Danmarks Statistik anmeldt 3544 indbrud i de i alt 250.000 nordjyske husstande. Det svarer til en indbrudsrate på 1,4 procent.

Men i de knap 1000 hjem, der har en alarm fra Falck, er der ikke registreret et eneste indbrud. En alarm er nemlig slet ikke populær hos en indbrudstyv.

- Indbrudstyven ved, at hvis han bryder ind i et hus, hvor der er en alarm og overvågning, så bliver der en masse bøvl og ballade, og det stresser tyven, siger Ulf Søndergaard, chefrådgiver ved Falck Alarm.

På landsplan var der sidste år 45.173 indbrud i landets omkring 2,5 millioner private hjem, hvilket svarer til en indbrudsrate på 1,8 procent. I samme periode var indbrudsraten i private hjem med en Falck-alarm kun 0,47 procent.

Alarmen reducerer ifølge Falck risikoen for indbrud med omkring 74 procent.


Seneste nyt

fra Nordjylland