Færre indbrud i private hjem i Nordjylland

 Færre indbrud i private hjem i Nordjylland

Antallet af indbrud i villaer stiger i Danmark, men nordjyderne er blevet bedre til at sikre sig mod indbrud. Nye tal viser nemlig, at der var markant færre indbrud i 2006 end i 2005

De seneste tal fra Danmarks Statistik for 2006 viser, at antallet af indbrud i villaer stiger på landsbasis. Men mens antallet af indbrud stiger på landsbasis, falder det i Nordjylland.

I 2005 var der 2191 indbrud i villaer, mens der i 2006 kun var 1782 indbrud. På landsbasis er tendensen en anden.

Der er sket en markant stigning fra 22.165 indbrud forrige år til 23.647 indbrud i 2006. Samtidig viser nyeste tal fra Danmarks største sikringskoncern, G4S, at borgerne køber sikkerhed som aldrig før.

- Vi oplever, at flere og flere ønsker at sikre sig - vi vil have tryghed i vores hjem, og vi vil sikre vores værdier, lyder det fra Kristian Durhuus, der er administrerende direktør i G4S.

Tallene for Nordjylland viser et fald på 409 indbrud i private villaer og følger en generel større interesse og efterspørgsel på sikringssystemer.

Enten fordi nordjyderne har oplevet ubehag og økonomiske tab ved indbrud, eller fordi de har hørt, hvor skræmmende det er at blive invaderet af fremmede.


Seneste nyt

fra Nordjylland