Færre melder sig som indsamlere for Røde Kors

00:47

Der mangler stadig flere hundrede indsamlere til næste søndags indsamling - især Aalborg kunne godt bruge flere frivillige. Video: Thomas Gaardsmand

Søndag går Røde Kors' frivillige på de nordjyske gader for at samle penge ind, men der er færre indsamlingsbøsser ude end normalt.

Søndag den 7. oktober kan man igen møde Røde Kors' frivillige indsamlere på gader og stræder rundt omkring i det nordjyske. Chancen for at støde ind i en af dem er dog mindre end normalt. 

Det bliver nemlig sværere og sværere for Røde Kors at finde frivillige, der vil bruge søndagen i den gode sags tjeneste. 

- Det er en generel tendens, at det er sværere at finde indsamlere. Vi havde vores jubelår i 2015, hvor flygtningnene bogstaveligt talt gik på motorvejen, og der blev det meget tydeligt for enhver, hvilken nød de mennesker blev udsat for, og det tror jeg påvirkede os alle sammen, fortæller Dorthe Møller Søndersgaard der er indsamlingsansvarlig for Røde Kors i Aalborg. 

Læs også Foreninger holder øje med pengekassen. Færre dømmes for underslæb

I Aalborg er der stadig cirka 400 indsamlingsruter, der kan besættes. For hele Nordjylland er der stadig over 1000 ruter, der mangler indsamlere til. 

I forhold til sidste år så er der indtil videre tilmeldt i alt 400 færrere indsamlere i år i hele Nordjylland. 

Forsiden lige nu