Færre slagtegrise får SB Pork og Tican til at varsle fyringer

Foto: Liselotte Sabroe, Scanpix.

Fre september får SB Pork og Tican leveret færre slagtegrise, og det betyder, at de nu må varsle en reduktion i medarbejderstaben.

Firmaet Bonusgrisen, der er en gruppe af svineproducenter, har meddelt, at de stopper med at levere slagtegrise. Hidtil har de leveret cirka 700.000 grise om året til SB Pork og Tican i Thisted. I stedet har Bonusgrisen nu lavet en aftale med Danish Crown om levering af slagtegrise. 

Med færre dyr at slagte, bliver der også mindre at lave. Derfor meddeler SB Pork og Tican, at de forventer at måtte fyre 10 ansatte i Thisted og 45 på deres anden afdeling i Brørup fra 1. september. I disse tal ser de bort fra korttidsansatte ferieafløsere.

 - Det er en skærpet kamp om råvarerne og det faldende antal slagtegrise i Danmark, som udløser denne beklagelige situation, lyder det fra administerende direktør Ove Thejls.

Læs også Danish Crown opruster: 60 nye job i Sæby

Gennem andre kontrakter, som Tican og SB Pork løbende tegner med producenter, har de dog stadig 500.000 slagtegrise på årlig basis. 

 - Vi mærker dog en stor interesse for vores attraktive afregningsmodel og de gode tilbud om væksttillæg, som vi her i foråret har lanceret overfor både eksisterende og nye leverandører. Derfor forventer vi også, at det tabte er hentet tilbage i løbet af en overskuelig tidshorisont på 1-2 år. Indtil da må vi desværre tilpasse kapaciteten, så den hele tiden matcher den forventede udvikling i råvaretilførslen, udtaler administrerende direktør Ove Thejls.

Flere nyheder fra TV2 Nord