Færre Superliga-anholdelser

01:06

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

1 af 2

Politiet er begyndt at snakke med de fodboldfans, som kommer til Aalborg i forbindelse med de store superliga-kampe. Det giver mindre ballade og langt færre anholdelser.

For fire år siden blev 68 anholdt i forbindelse med AaBs hjemmekampe. I den netop overståede sæson var tallet nede på 23.

- Det er et fald på over 50 procent, og det er vi rigtig glade for, siger Marianne Vestergaard-Lau, politiinspektør, Nordjyllands Politi.

Nordjyllands Politi giver de såkaldte dialogbetjente æren for de få anholdelser. 60 politifolk er de seneste to år blevet uddannet efter et særligt dialog-koncept.

- Egentlig skal der ikke så meget til for at tage konflikter i opløbet. For eksempel tilbød de nordjyske dialogbetjente vand til københavnske fans, da togets aircondition var gået i stykker på vej til en kamp i Aalborg. En anden gang gav politiet et lift til stadion til en udenbys fan på krykker. De ting havde vi nok ikke gjort for nogle år siden, men det signalerer lige, at vi også gerne vil hjælpe til en god afvikling omkring en superligakamp - at vi godt vil yde lidt mere, siger politiinspektøren.

Dialogkonceptet er dog ikke lig med blødsødenhed

-Hvis nogen vil en anden fest med vold og ballade, så er dialogbetjentene også klar til at håndtere det. Vi udsteder stadig bøder, siger Marianne Vestergaard-Lau..

Politiinspektøren fremhæver også Twitter som et godt redskab til at komme i snak med borgeren.

Flere nyheder fra TV2 Nord