Færre udbud i Nordjylland

Nye tal fra Udbudsvagten bekræfter, at de offentlige myndigheder er dårlige til at sende opgaverne i udbud i den nordjyske region. De nordjyske politikere har ikke forstået, hvor stort potentialet er, mener Dansk Erhverv.

Borgerne i Nordjylland må oftere end borgerne i resten af landet nøjes med den offentlige opgaveløsning. Myndighederne i det nordjyske er nemlig blandt dem, der tøver mest med at sende flere opgaver i udbud. Det viser nye tal fra Udbudsvagten.

Ifølge tallene er der sket en markant stigning i antallet af udbud på landsplan, men der er store geografiske forskelle på, hvor meget brugen af udbud er steget de senere år. Antallet af udbud i Nordjylland er eksempelvis kun steget 10 procent i perioden 2009-2010, mens den syddanske region er gået 23 procent frem og hovedstadsregionen 30 procent. Midtjylland er steget 5 procent. Tallene dækker over kommunale, regionale såvel som statslige udbud opdelt på geografiske regioner.

- Det er selvfølgelig rigtig glædeligt, at antallet af udbud i Nordjylland trods alt er steget, men en vækst på ti procent er ikke imponerende. Med de velfærdsudfordringer, vi står overfor i de kommende årtier - ikke mindst i Nordjylland - er det helt afgørende, at vi bliver bedre til at udnytte samarbejdet med ikke-offentlige aktører, der kan løse opgaverne bedre og til den rigtige pris, siger chef for offentlig-privat samarbejde i Dansk Erhverv, Marie Louise Løvengreen Rasmussen, og fortsætter;

- Det er virkelig ærgerligt, at Nordjylland ikke klarer sig bedre på udbudsområdet. Jeg frygter, at de nordjyske politikere simpelthen ikke har forstået alvoren og er blinde for de store gevinster, der er at hente på at samarbejde med private leverandører, siger hun.
 


Seneste nyt

fra Nordjylland