Færrest hænder til demente i Brønderslev

Bliver du dement og har behov for en plejehjemsplads, er det bestemt ikke ligegyldigt, hvor du bor i Nordjylland. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget personale, der er til hjælpe i de forskellige kommuner. Det oplyser P4 Nordjylland.

Et par hænder til at hjælpe 11 demente beboere. Det er
hverdagen for de ansatte på plejehjemmene i Brønderslev Kommune, når vi kommer hen på eftermiddagen.

Brønderslev Kommune er dén nordjyske kommune, hvor der er færrest hænder til at hjælpe per beboer. Det viser en rundringning til de nordjyske kommuner, P4 Nordjylland har lavet.

Formand for ældreomsorgsudvalget, Peer Thisted (S), siger, at kommunen ikke har penge til at ansætte mere personale.

Læsø, Aalborg og Frederikshavn er de tre kommuner, hvor der er mest personale. Faktisk er der dobbelt så mange til at hjælpe de demente på Læsø som i Brønderslev.

- Vi har ikke økonomi til at lave det om, og det er da træls, hvis vores beboere har det sværere, fordi der ikke er noget personale, siger han.

Ifølge Alzheimersforeningen oplever flere og flere pårørende, at demente bruger det meste af dagen på at kigge ud i luften. Det gør de fordi, der ikke er nok personale til at aktivere beboerne på plejehjemmene.

Men ifølge lokalformand i Nordjylland, Gunvor Folmand, burde kommunerne ansætte mere personale, uden det behøver ikke at koste ekstra. De ekstra hænder skal bruges til at aktivere de demente.

- Så længe vi kan sørge for, at holde beboerne aktive og kan holde deres færdigheder ved lige, har de ikke behov for så meget pleje, forklarer hun.

Ifølge ældreomsorgsformand Peer Thisted (S) er løsningen i stedet at samle de små plejehjem. Gunvor Foldman har som udgangspunkt ikke noget i mod større plejehjem, men det dur ikke, hvis personalet bliver flyttet rundt mellem afdelingerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland