Færrest huse på tvangsaktion i Nordjylland

 Færrest huse på tvangsaktion i Nordjylland

Mens antallet af tvangsauktioner er steget på landsplan siden 2007, falder tallet i Nordjylland.

På landsplan er der omkring 300 flere tvangsauktioner om måneden, end da boligpriserne toppede i 2. kvartal 2007. Antallet af tvangsauktioner er vokset mest i de områder, hvor prisfaldene på parcel- og række huse har været størst.

- Boligejerne er mest trængte i de områder af landet, hvor boligpriserne er faldet mest. Her har boligejerne mistet en større del af deres økonomiske polstring i takt med, at friværdierne er faldet. Det har resulteret i forholdsmæssig flere tvangsauktioner end i resten af landet, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, der sammen med Danmarks Statistik står bag de nye tal.

Nordjylland er den region i landet, der mindst andel i de mange tvangsaktioner. I 2007 udgjorde antallet af tvangsaktioner i Nordjylland 18 procent af det samlede landsresultat. Nu, i 2011, er det tal faldet til 12 %.

På landsplan var der 422 tvangsauktioner i oktober 2011. viser den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik. Det er 21 færre end i september.

- Vi har fortsat et begrænset antal tvangsauktioner i forhold til tidligere perioder med lav økonomisk vækst. Renten er lav, og ledigheden vokser kun beskedent. De betyder, at de fleste kan betale ydelsen på deres boliglån, siger Ane Arnth Jensen.

Værst ser det ud på Sjælland, hvor huspriserne både i og uden for hovedstaden er faldet mere end i resten af landet. Siden 2007 er antallet af tvangsauktioner tredoblet i Region Sjælland.


Seneste nyt

fra Nordjylland