Tiltalt for hate crime i Hirtshals: Fætre nægter sig skyldige i manddrab på 42-årig rumæner

På første retsdag blev de to tiltalte fætre på 27 og 30 år afhørt. De var ved retten i Hjørring uenige om hvem af dem, som slog og sparkede rumæneren til døde.

Sagen mod de to mænd begyndte i dag i retten i Hjørring. De to mænd er tiltalt for at have trampet og sparket en 42-årig rumæner ihjel sidste år på gaden i Hirtshals.

Ifølge anklagemyndigheden skal de to fætre dømmes efter skærpende omstændigheder, da anklageren vil føre bevis for, at drabet var en såkaldt hadforbrydelse. 

De to fætre forklarede i retten, at den 42-årige rumæner havde lagt an på dem begge. De mente også, at manden var pædofil. Derfor besluttede de, at han skulle have bank.

De to fætre var fredag den 12. oktober sidste år taget i byen efter arbejde. Her genkendte de den 42-årige rumæner på værtshuset Admiralen i Hirtshals. Det var her, overfaldet på manden blev aftalt. 

I deres forklaringer var de to fætre på henholdsvis 27 og 30 år ikke helt enige om, hvem som planlagde hvad, og hvem som havde slået, sparket og trampen på offeret. 

De to tiltalte var enige om, at den 42-årige skulle lokkes med ud fra værtshuset. Den 27-årige mand forklarede, at han spurgt den rumænske mand, om han var interesseret i at have sex med ham. Det sagde rumæneren ja til, og derfor forlod de sammen værtshuset.

Den 30 årige ventede udenfor, og på Sophus Thomsensgade overfaldt de manden, men de to fætre afgav modstridende forklaringer om overfaldet.

Den 27-årig forklarede, at den 30-årige hev den rumænske mand omkuld bagfra hvorefter de sparkede og trampede på ham. 

Den 30-årige mand mente derimod, at det var fætteren og ikke ham, som fik manden ned at ligge, og at fætteren derefter trampede manden i ansigtet tre gange, mens han selv nøjes med at slå ham to gange i maven med en knytnæve.

I dag startede sagen om et voldsomt drab i Hirtshals i oktober sidste år. Anklagemyndigheden vil have de titalte dømt for såkaldt hate-crime.

Ofret blev ikke dræbt med vilje

De to mænd forklarede i retten, at de ikke havde til hensigt, at den 42-årige skulle dræbes. Obduktionen viste, at manden havde syv kvæstningsskader i hovedet, og at han døde som følge af en række alvorlige læsioner i ansigtet efter spark og slag.

Efter overfaldet stak de to mænd af fra gerningsstedet, og ingen af dem kunne i retten forklare, hvorfor det var gået så galt, og hvorfor ingen af dem ringede efter hjælp til manden.

Den 30-årige forklarede, at han fik stoppet fætteren, da han trampende manden i hovedet. Den 27-årige mente derimod, at han stak af først efter at have sparket manden en gang og trampet en gang på ham, mens den 30-årig fortsat var ved rumæneren. 

Sagen fortsætter ved Retten i Hjørring onsdag morgen med vidneafhøringer. Efter planen behandler retten skyldsspørgsmålet på onsdag i næste uge. 


Seneste nyt

fra Nordjylland