Falck beholder ambulancekørsel

01:07

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Regionsrådet havde ikke svært ved at vælge leverandør til de næste års ambulancekørsel. Kun Falck havde budt ind.

Regionsrådet har tirsdag eftermiddag valgt hvilken leverandør, der fra april 2015 og fem år frem skal stå for ambulancekørslen i Region Nordjylland.

Valget faldt på Falck, der også nu driver de nordjyske ambulancer. Det valg var nemt for politikerne at træffe, for Falck var det eneste firma der havde budt ind på opgaven.

Straks mere kompliceret blev det, da politikerne skulle beslutte hvilken responstidsmodel, der skal indgå i kontrakten. Her havde de nemlig 32 forskellige pristilbud at vælge mellem.

Valget faldt på en model, hvor leverandøren på et kvartal skal have en gennemsnitlig responstid på 9 minutter og 12 sekunder på akutte udrykninger- akkurat som i dag.

- Med de mange forskellige pristilbud havde vi rigeligt med muligheder for både at skrue op og ned for serviceniveauet for vore akutte ambulancekørsler. Det vil imidlertid koste mange millioner at skrue bare en anelse op for serviceniveauet. Derfor har vi valgt en økonomisk forsvarlig løsning, hvor fagfolkene samtidig garanterer, at vi ikke går på kompromis med patientsikkerheden, siger regionsformand Ulla Astman (S), der overfor TV2/Nord fortæller at der er tale om en aftale til over 200 millioner kroner.

Region Nordjyllands præhospitale leder, Poul Anders Hansen er ligeledes godt tilfreds med politikernes beslutning.

- Allerede i dag fungerer det præhospitale beredskab her i Region Nordjylland glimrende med den nuværende responstid for de akutte kørsler. Når vi efter dette udbud kan holde det på samme niveau, så kan borgerne i regionen føle sig helt trygge ved kvaliteten af ambulanceberedskabet, siger Poul Anders Hansen.

Der er endnu ikke lavet en kontrakt, men Falck har fået at vide, at regionsrådet peger på dem. Den kommende tid skal bruges på at afklare den endelige kontrakts ordlyd og indhold.

Flere nyheder fra TV2 Nord