Falck bryder aftale med Regionen

Foto: Kim Christiansen

Falck har i vintermånderne ikke overholdt det krav, som regionen har stillet til udrykningstiden. Ikke nok med at gennemsnittetskravet er overskredet, men tallene dækker over en række sorte pletter, hvor responstiden oftest er over et kvarter.

Falck har haft næsten 5000 udrykninger med ambulancer i vintermånederne. Den gennemsnitlige responstid er på 9 minutter og 55 sekunder, eller mere end et halv minut mere end kravet i kontrakten med regionen, som lyder på 9 minutter og 12 sekunder.

3 områder i Nordjylland er sorte pletter. Her tager det Falck mere end et kvarter at nå frem ved mere end 70 procent af ulykkerne.

- Det er utilfredsstillende og ganske uacceptabelt, siger Marian Geller (Venstre), Regionsrådsmedlem.

Men Region Nordjylland er bundet af den aftale man har lavet med Falck indtil 2013, men der er mulighed for at afkræve Falck en bod.

- Vi har ikke mulighed for at opsige kontrakten, men vi vil tage drøftelse om en bod, siger Ulla Astman (Soc.dem.), Regionsrådsformand.

Marian Geller vil presse Falck yderligere.

- Vi er nødt til at se på om Beredskabet skal udvides. Det vil koste penge, men det her kan vi ikke leve med i flere år, siger Marian Geller.

Flere nyheder fra TV2 Nord