Falck er kede af paramediciner-sag

02:47

Falck i Nordjylland er kede af, at en samarit har misbrugt Falcks navn ved blandt andet at udgive sig for at være paramediciner. Foto: TV2/Nord

1 af 2

Sagen om en 37-årig samarit, der har udgivet sig for at være paramediciner og dermed misbrugt Falcks navn, har påvirket Falck i Nordjylland.

Man kan fortsat have tillid til, at ambulancereddere og paramedicinere er veluddannede sundhedspersoner. Sådan lyder det fra Falck i Nordjylland dagen efter dommen over en 37-årig mand fra Aalborg, som er idømt fængselsstraf for blandt andet at udgive sig for at være paramediciner, have kørt udrykningskørsel og have fejlbehandlet flere personer.

- Det er ikke en mand, vi har haft ansat som paramediciner, og derfor er vi også kede af, at han har udgivet sig for det og også haft brugt tøj, hvor vores logo er på. Det påvirker os rigtig meget, og vi har mange medarbejdere, er er kede af at blive sat i sammenhæng med den her situation, siger regionsdirektør for Falck, Diana Sørensen.

Hun understreger, at Falckmedarbejdere skal aflevere deres uniformsgenstande, når de fratræder.

Den 37-årige er samarit, men har altså udgivet sig for mere ved at have fremstillet et falsk bevis, der fortalte, at han også er uddannet paramediciner.

Diana Sørensen håber ikke, at sagen har skadet Falcks omdømme, og hun forsikrer, at folk stadig skal kunne stole på de ambulancereddere og paramedicinere, der sendes ud.

- Når vi for eksempel har aftaler med foreninger eller er ude til sportsbegivenheder, så laver vi en helt klar kontrakt. Vi har også altid styr på, hvor vores medarbejdere er, så hvis man er i tvivl, kan man altid ringe til os. Men jeg håber da ikke, det her giver anledning til bekymring, siger Diana Sørensen.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord