Falck-reddere har genoptaget arbejdet

Foto: Per Frank Paulsen

Flere steder i Nordjylland nedlagde Falckredderne tirsdag deres arbejde, som reaktion på det nye overenskomstforlig. Nu er de i arbejde igen.

Utilfredsheden med den nye overenskomst for LO-fagforbundene, der blev stemt igennem af medlemmerne i sidste uge, viste sig tirsdag hos Falck, da flere af redderne nedlagde arbejdet, efter de havde afholdt faglige møder.

Ifølge TV2 Nords oplysninger er redderne igen i arbejde og er blevet enige om at afvente, hvad der skal ske på et møde torsdag 27. april. 

Læs også Ambulancer holder stille: Nordjyske Falck-reddere nedlægger arbejdet

Det var på stationerne i Skagen, Frederikshavn, Hjørring, Pandrup, Brovst/Fjerritslev, Aalborg Sæby, Dronninglund, Læsø, Aars, Thisted, Nykøbing, Hobro og Terndrup, hvor redderne gik til fagligt møde. Da møderne endte med at vare mere end 30 minutter, betragtede Falck det som en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse.

Udover Falck-redderne nedlagde slagterimedarbejdere fredag deres arbejde, på grund af utilfredshed over vilkårene i den nye overnskomst, som har mødt stor modstand rundt omkring i de enkelte forbund under LO. Det endte med et samlet ja, hvilket betød, at en hel del medlemmer, der har stemt i mod, føler sig overset i forhandlingerne.

Læs også Båndene står stille: Tican og Danish Crown er lammet af strejke

Flere nyheder fra TV2 Nord