Falck rykker ud til 1300 Bodil-skader

Stormen Bodil har indtil videre givet Falck 1300 opgaver. Men taller stiger i løbet af fredagen, lyder det. Ved 10-tiden fredag havde der alene i Nordjylland været 230 opgaver.

Falck har travlt i kølvandet på stormen Bodil, der fortsat fredag hærger store dele af landet med kraftige vindstød. Klokken 9.45 var Falck kaldt ud til 1300 skader på landsplan.

De 919 opgaver betegner Falck som stormskader, hvilket vil sige, at danskerne har anmeldt tagskader eller indblæste ruder. De resterende 400 anmeldelser drejer sig for det meste om væltede træer.

- Vi har 1300 skader på landsplan, og det drejer sig hovedsageligt om Midt- og Nordjylland, siger Magnus Mernild, kommunikationsmedarbejder hos Falck, til Ritzau.

Oktoberstormen Allan gav samlet set 4000 arbejdsopgaver til Falck, og selvom man forventer, at der kommer flere skader efter Bodil, så kommer det samlede antal Bodil-skader ikke helt så højt op.

- Vi forventer, at tallet vil stige, når folk står op og får tjekket bilen og sommerhuset, men vi regner ikke med, at antallet af skader kommer helt lige så højt op som ved den sidste storm, siger Magnus Mernild.

Falck har haft ekstra mandskab til at ordne skader og tage imod opkald. Og der er rimelig hul igennem, lyder det fredag formiddag. Dog må folk med en enkelt nedfalden tagsten godt vente lidt med at kontakte Falck.

- Dem med de helt små skader må gerne vente lidt med opkald, da telefonerne gløder. Men vi har dog mandskabet til at tage alle opkald, siger kommunikationsmedarbejderen.


Seneste nyt

fra Nordjylland