Falckreddere forlader 3F

Uroen fortsætter i fagforeningen 3F i Aalborg, hvor Falckredderne er utilfredse med at fagforeningen har sagt ja til forringelser i reddernes overenskomst.

20 nordjyske falckreddere har netop meldt sig ud af 3F på grund af forringelserne.

I går holdt falckredderne og 3F et fire timer langt krisemøde, hvor redderne forlangte at få en forklaring på, hvorfor deres fagforening har sagt ja til en række forringelser i deres overenskomst - det handler blandt andet om den måde der afvikles pauser på.

- Hvis det her bliver vedtaget, så kan jeg komme til at holde min pause klokken 10 om formiddagen for eksempel: Jeg møder ind klokken 7 og så holder jeg min pause klokken 10 og så kan jeg komme til at køre helt frem til klokken 17-18 stykker om aftenen, før jeg får den næste pause - det er et rigtigt langt interval, hvor jeg ikke har pause og ikke har mulighed for at spise, siger Falckredder Anders Højen.

Falckredderne føler, at 3F har indgået aftaler med Falck, som fagforeningen ikke har haft tilstrækkelig opbakning til.

Og i dag fortsætter uroen altså med blandt andet en stribe udmeldelser af 3F.

- Det får nogen løn- og arbejdsforholdsmæssige konsekvenser, der er nogle kollegaer, der vil gå en smule ned i løn og samtidig vil det også få en konsekvens for 3F, for så er jeg desværre overbevist om, at de vil komme til at mangle nogle medlemskroner for redderne, siger Hans Jørgen Jensen, fællestillids-repræsentant for Falck-Redderne i Region Nord.

Se mere om historien i nyhederne klokken 19.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland