Faldne soldater mindes med kranse i Aalborg

Søndag morgen blev de aalborgensere, der faldt under den tyske besættelse, hædret med mindekranse af De Danske Forsvarsbrødre.

Søndag er det 74 år siden, at tyskerne trak sig ud af Danmark efter fem års besættelse. Selvom Danmark ikke bekrigede tyskerne, døde der alligevel mange danskere under besættelsen. 

De danskere blev i dag mindet med kranse flere steder i Aalborg og omegn, hvor også flere engelske piloter, der styrtede ned i Danmark, blev hædret. 

- Vi gør det for at mindes de danskere, der mistede livet. Der var fem tusind danskere, der mistede livet under besættelsen. Nu lægger vi kranse for at mindes de her mennesker, siger Bitten Rend, formand for De Danske Forsvarsbrøde i Aalborg-Nørresundby og Omegn. 

- Det er en stor dag for mig at være med til. Det gør noget ved en, i sær når man også tænker på, hvad der sker rundt omkring i verden i dag. 

Bitten Rend, formand for De Danske Forsvarsbrødre Aalborg-Nørresundby og Omegn
Bitten Rend, formand for De Danske Forsvarsbrødre Aalborg-Nørresundby og Omegn
Foto: Ivan Johan Hansen

På Sdr. Kirkegård i Aalborg blev der lagt en krans på den engelske flyver Arthur Dales grav. Hans fly var blevet skudt ned ved Anholt femte maj 1945. Hans krop blev senere fundet oppe ved Hals og ført til Aalborg, hvor han blev begravet. 

På Mindelunden bag Ansgar Kirke blev der lagt blomster for at hædre de danskere, der døde under anden verdenskrig, mens der på Vadum Kirkegård blev lagt kranse på de engelske flyvergrave efterfulgt af en mindehøjtidelighed i Vadum kirke. 

 
 
Foto: Ivan Johan Hansen

 


Seneste nyt

fra Nordjylland