Faldt om i silo på Skagen Havn

En mand faldt om, da han mandag morgen, arbejdede med at rense en silo på Skagen Havn.

En rutineopgave med at rense en silo på Skagen Havn for fiskeolie gik mandag formiddag galt.

En medarbejder ved en af virksomheden FF Skagens underleverandører, arbejdede i den store silo, da han af ukendte årsager faldt om. Formentlig fordi der i en "lomme" i siloen var alt for lidt ilt.

Nordjyllands Beredskab blev kaldt til stedet kort før klokken 10, men inden de kom frem var den tilskadekomne medarbejder blevet reddet ud af en kollega. Efter ulykken blev i alt fire personer, der havde været i siloen før eller under redningen af den tilskadekomne, kørt på sygehuset for at blive undersøgt.

Indsatsleder Bo Isaksen ved Nordjyllands Beredskab oplyser, at alle, der arbejdede i siloen, bar såkaldte filtermasker, der kan fjerne uhensigtsmæssige stoffer fra den luft man indånder, men han vil ikke vurdere om maskerne var tilstrækkelig beskyttelse under arbejdet.

Administrerende direktør for FF Skagen Johannes Palsson var ikke selv i Skagen, da arbejdsulykken fandt sted, men han oplyser at arbejdstilsynet mandag formiddag er på vej til stedet for at undersøge omstændighederne, ligesom man internt vil til bunds i sagen og finde ud af, hvad der skete, og hvordan man kan undgå, at det sker igen.

- Det er ikke acceptabelt at sådan noget sker, så hvis vi kan gøre noget for at forhindre det, gør vi det, siger Johannes Palsson.


Seneste nyt

fra Nordjylland