Falsk advokat ved retten i Aalborg

En falsk advokat har lækket straffeattester, obduktionsbilleder og andre fortrolige papirer fra en drabssag, der lige nu kører i retten i Aalborg.

I sagen om knivdrabet på William Lennon Davis, som skete i påsken sidste år i Jomfru Ane Gade, har knivofrets familie haft en bistandsadvokat med under den igangværende retssag. Det viser sig nu, at bistandsadvokaten ikke er uddannet advokat, og derfor aldrig skulle have haft udleveret fortrolige sagsmapper.

Den påståede advokat, Arne Haaning Andersen, der daglig beskæftiger sig med virksomhedsrådgivning, er nu blevet anmeldt til politiet.

Chefanklager ved Nordjyllands Politi, Søren Gade, fortæller til TV2/Nord, at advokaten er anmeldt for at have misbrugt sin stilling i og med, at han har lækket de fortrolige oplysninger.

-Det nye der er kommet frem er, at han muligvis slet ikke er advokat. Det er vi derfor i gang med at undersøge nærmere, siger Søren Gade.

Mulig skadesvirkning i retssag
Den falske advokat har ulovligt lækket oplysninger til den afdødes pårørende om blandt andet de fem anklagedes straffeattester.
Anklagerne frygter nu, at retssikkerheden kan være i fare.

Forsvarer, Gitte Juul Jensen, har aldrig før oplevet sager, hvor lignende er sket.

- Det er forfærdeligt, for vi kender ikke skadesvirkningen af det, forklarer hun.

Advokat eller ej
Det er familien selv, der har bedt om at få Arne Haaning Andersen som bistandsadvokat. Men hverken politi eller retten i Aalborg tjekkede, om manden rent faktisk er advokat.

Merethe Strøm, som er juridisk sekretariatchef ved Retten i Aalborg, forklarer, at der ikke er tradition for at tjekke, hvorvidt en advokat er rigtig eller ej.

- Det har aldrig været et problem før, slår hun fast overfor TV2/Nord.

Arne Haaning Andersen selv vil hverken svare på, om han er advokat eller ej, eller hvordan han er blevet beskikket i sagen.

Efter afsløringen har familien nu fået en ny bistandsadvokat, og involverede i sagen er blevet bedt om at se bort fra de oplysninger, som den falske advokat kan have lækket til dem.


Seneste nyt

fra Nordjylland