Falsk hjemmehjælper på spil i Hjørring

En falsk hjemmehjælper var tirsdag på spil i Hjørring, hvor han forsøgte at skaffe sig adgang til en 94-årig kvindes hjem.

Luk døren. Sådan lyder rådet fra Nordjyllands Politi, efter en 94-årig kvinde i Hjørring fik besøg af en falsk hjemmehjælper tirsdag formiddag i sit hjem på Grønningen.

Her ringede det klokken 11.30 på døren, og da den 94-årige kvinde åbnede, blev hun mødt af en mand, der præsenterede sig som hjemmehjælper.

- Efter beskrivelsen var han en pæn, ung mand på cirka 30 år, og han sagde, at han var kommet for at måle hendes blodtal, siger politikommissær Lars Jensen fra Nordjyllands Politi.

- Men da kvinden ikke kendte noget til ham eller havde hørt noget om, at hun skulle få besøg den dag, afviste hun ham og lukkede døren, fortsætter han. 

Hos Nordjyllands Politi er der indtil videre kun kommet den ene anmeldelse om den falske hjemmehjælper ind. Men Lars Jensen mener, at flere måske kan have haft besøg af ham uden at anmelde det. Derfor råder han borgerne til at være forsigtige. 

- Det er jo ikke første gang, at vi ser sådan noget her. For nylig var det falske medarbejdere fra et fjernvarmeselskab, der bankede på dørene i Jammerbugt Kommune for at komme indenfor i folks hjem. Folk forsøger alt muligt. Så står man i den situation, skal man ikke lukke dem ind, men tværtimod gøre som den 94-årige kvinde i Hjørring, for det kan være tyve, siger politikommissæren.

Tirsdag blev den første advarsel om den falske hjemmehjælper lagt på Facebook. Indtil videre er den blevet delt 53 gange.


Seneste nyt

fra Nordjylland