Familie fandt forladt krondyrkalv – Nu er ”Ebbe” tam

En krondyrkalv er blevet en del af familien Gleerup i Vangen ved Frederikshavn.

Om det var familien fra Vangen, der fandt krondyrkalven, eller om det i virkeligheden var den lille krondyrskalv, der fandt familien, det kan diskuteres. I hvert fald har krondyrkalven nu fundet sit hjem.

Og selv om den er et vildt dyr, har den stor tillid til sin nye familie.

”Ebbe” var helt nyfødt, da familien Glerup omring den 20. maj fandt den lille krondyrskalv ude på vejen, hvor de bor. 

- Vi har en del almindelige rådyr herude. Men en dag kom vi kørende hjem, og så kommer den gående helt alene, og det er så et lille lam, fortæller Helene Gleerup.

quote Da han var helt lille, håbede jeg jo, at vores ged ville tage den til sig. Men det er ikke sket. Han har ikke fået lov at drikke mælk hos hende, men de går meget sammen og er gode venner nu

Helene Gleerup, Vangen

Familien Gleerup var godt klar over, at de ikke skulle tage den til sig, men det blev de flere om at bestemme.

- Jeg stopper op, og går ud af bilen for lige at se, hvad det er. Og så kommer han hen og begynder bare at slikke på mig, siger Helene Gleerup. 

- Vi kunne ikke stå for ham. Så han kom med hjem, fortsætter hun.

Den sultne krondyrkalv, der har fået navnet Ebbe, begyndte at få sutteflaske med mælkeerstatning til kalve, som familien hentede hos naboen, der har kalveproduktion.

 
 
Foto: (Privatfoto)

- Da han var helt lille, håbede jeg jo, at vores ged ville tage den til sig. Men det er ikke sket. Han har ikke fået lov at drikke mælk hos hende, men de går meget sammen og er gode venner nu, fortæller Helene Gleerup.

quote Det ville jo være bedst, hvis han kunne finde en krondyrflok i nærheden og finde sammen med dem

Helene Gleerup, Vangen

Selv om familien har stor respekt for Ebbes vilde natur, så føler Ebbe sig åbenbart hjemme blandt familiens dyr - en ged og tre heste.

- Når vi lukker dyrene ud om morgenen, så går Ebbe med dem ud. Så strejfer han lidt rundt i løbet af dagen, men så kommer han tilbage om aftenen, når vi lukker dyrene ind igen. Og så får han sin flaske og lidt korn, siger Helene Gleerup. 

Kalven får stadig sutteflaske et par gange i døgnet, men nu spiser den også krondyrsblanding, æbler, korn og gulerødder, ligesom den græsser.

 
 
Foto: Privatfoto

- Han skal jo også lære at gebærde sig i naturen, siger Helene Gleerup.

Nu har Ebbe fået et orange halsbånd på. Ifølge Helene Gleerup er det for, at der ikke skal ske ham noget.

- Han går faktisk altid herude. Men pludselig blev der delt billeder af ham på en jægerside på facebook. Der var nogen, der havde taget billeder sammen med ham. Han er lidt jo godtroende, så for at han ikke skulle blive skudt uden grund, så fik han det her halsbånd på, lyder det.

- Det ville jo være bedst, hvis han kunne finde en krondyrflok i nærheden og finde sammen med dem, siger hun.

Navnet Ebbe har han fået efter skuespilleren Ebbe Langberg.

- Vi har en søn, der siger, at der er noget med dens øjne, der ligner Ebbe Langberg. Han var jo rødhåret og havde de der mørke øjne, forklarer hun.

 
 
Foto: (Privatfoto)

Seneste nyt

fra Nordjylland