Familie føler sig fanget i rotterede

En mor og hendes to børn bliver angiveligt invaderet af rotter i deres hjem i Frederikshavn og håber nu på at få hjælp af kommunen til at flytte.

Marie Louise Honoré gennemlever lige nu et mareridt. I sit hjem i Frederikshavn pibler det ifølge hendes beretninger nemlig frem med rotter.

- Det er forfærdeligt. Man kan ikke sove om natten, fordi de kradser på indersiden af køkkenskabene, fortæller den 29-årige køkkenassistent.

I de sidste 14 dage har der angiveligt været så mange rotter, at Marie Louise Honoré ikke længere mener, at det er forsvarligt at bo der med sine to børn på 4 og 9 år.

- Jeg frygter for deres sundhed og trivsel. De vil ikke gå på toilettet herhjemme af frygt for, at der dukker en rotte frem. De er utrygge, siger Marie Louise Honoré.

Rottebekæmperen har flere gange været på besøg, men det har ifølge Marie Louise Honoré ikke hjulpet på problemet. Nu vil hun væk for sin egen og børnenes sikkerhed. Derfor håber hun, at kommunen vil give hende en enkeltydelse, da hun ikke selv har penge til at betale et depositum til en ny lejebolig.

- Jeg kan ikke forstå, at vi i flere uger ikke har fået hjælp endnu, lyder det fra Marie Louise Honoré.

Hos Frederikshavn Kommune vil de ikke kommentere den konkrete sag, men siger:

- Når der er en rottebekæmpelse i gang, vil vi gerne have en vurderingen af, om der er grundlag for en flytning. I sager, hvor der er børn involveret, følger vi selvfølgelig situationen tæt, fortæller Heidi Becker-Rasmussen, Børn-, skole- og arbejdsmarkedsdirektør i Frederikshavn Kommune.

Familien i Frederikshavn håber, at de snart får en hjælpende hånd.

- Når vi dagligt ser rotter, så kan jeg ikke forstå, at der ikke sker noget. Vi føler os fuldstændigt overhørt, siger Marie Louise Honoré.

Se mere på TV2 Nord klokken 19.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland