Familie kan ikke låne til drømmehus

Foto: Torben Lykke Larsen

Nordjysk familie kan ikke låne 395.000 kroner til at købe deres drømmehus, fordi huset ligger ude på landet.

Christian Jensen og familien vil gerne købe et hus i Tuen ved Tversted, men de kan ikke låne penge til det.

- Jeg er frustreret. Det er noget svineri, det bankerne har gang i, siger Christian Jensen.

Familiens drømmehus koster 495.000 kroner. De har selv mulighed for at lægge 100.000, men kan de ikke låne de resterende 395.000.

- Jeg har fået at vide, at jeg ikke kan låne penge til huset, fordi det ligger her ude på landet og ikke inde i en by som Hjørring eller Frederikshavn, siger Christian Jensen.

Det er ikke kun Christian Jensen og familien, som ærgrer sig over ikke at kunne låne pengene til huset.

- Det er en frustrerende situation. Der er en køber, der gerne vil købe, en sælger, der gerne vil sælge, men en bank som siger nej. Det er en situation, vi oplever alt for tit, siger ejendomsmægler Jesper Carlsson fra Home Hjørring.

Familien Jensen har et hus i Sønderjylland, som de skylder 660.000 kroner på, men huset er lejet ud og udgifterne går derfor i nul.

Arbejdernes Landsbank i Frederikshavn vil ikke udtale sig om den konkrete sag, men siger til TV2/Nord, at det for de fleste lønmodtagere er uhensigtsmæssigt rent økonomisk at eje to huse.

- Nogle gange virker det som om, at bankerne finder på krumspring for at undgå at låne penge ud snarere end at hjælpe kunderne med at finde den ejendom, som de har et ønske om at erhverve, siger ejendomsmægler Jesper Carlsson.

Familien vil med huskøbet have 14.000 kroner i rådighedsbeløb om måneden, når de faste udgifter er betalt, men ifølge Arbejdernes Landsbank i Frederikshavn er det altså ikke nok.

- Jeg giver ikke op, jeg skal nok finde en løsning, siger Christian Jensen, som nu vil undersøge mulighederne for at låne pengene et andet sted.