Familie med traktorblod i årene

02:36

Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 2

Traktortræk foregår altid i et inferno af mudder og røg. I Sørup er det ingen undtagelse, når den traktorgale familien Andersen står for løjerne. Det gjorde de i weekenden, hvor TV2/NORD kiggede forbi hos den nordjyske traktorfamilie.

Peter Andersen står for at styre den store gule slæde som deltagerne til traktortrækket skal trække så langt som muligt. I tre år har han været manden bag den 22 år gamle slæde, som vejer 23 ton, når den er fuldt udrustet til at slås mod de mange traktorer.

Peter Andersen har selv været traktortrækker engang, men for ham giver det lige så stort et adrenalinrus at styre slæden.

- Når først traktoren kommer ind og han får strammet kæden, så slår alt fra udenom dig. Så sidder du kun og er pisse nervøs og så skal den bare krudtes af, siger Peter Andersen.

Peter Andersen kommer fra en familie med traktorblod i årerne. Således er både hans mor, kæreste, søster og far med til at arrangere stævnet. Både far Jørgen og søster Lone stiller endda selv op imod Peter og den store gule slæde.

Flere nyheder fra TV2 Nord