Familiekoncern gennem tre generationer søger ny ejer

Familien Hougaard har stået bag Skiold-koncernen i 90 år og tre generationer, men søger nu en ny ejer, der kan sørge for mere fremdrift i udlandet.

Skiold-koncernen har været ejet af familien Hougaard i 90 år, skal nu videre i nye hænder. Henrik Hougaard fortæller mandag, at koncernen søger en ny ejer, der skal skabe endnu mere fremdrift i udlandet.

- Efter 90 års og tre generationers ejerskab er det min og mine tre børns vurdering, at det vil kunne give Skiold endnu mere fremdrift at få en ny ejer, der kan anlægge et andet perspektiv og tilføre nye ideer og kompetencer, siger Henrik Hougaard.

Skiold-koncernen er en global udbyder af udstyr og projekter til foderfremstilling, kornrensning og såsæd. Koncernen har datterselskaber i ti lande i Europa, Asien og Australien. 

Selvom familien Hougaard stadig ejer koncernen, har de ikke haft noget med ledelsen at gøre siden 2006, hvor Henrik Hougaard trådte af som administrerende direktør. 

- Det ligger ikke i kortene at gennemføre et ledelsesmæssigt generationsskifte inden for familien. Faktisk skete det ledelsesmæssige generationsskifte for 11 år siden, da jeg udtrådte af direktionen. Man må sige, at lederteamet i Skiold har gjort det flot, mens familiens rolle har været mere tilbagetrukket, siger Henrik Hougaard. 

Skiold har været ejet af Hougaard-familien siden 1927, og Henrik Hougaard var administrerende direktør fra 1986 til 2006. Herefter overtog Samuel Waldorph den daglige ledelse, og Henrik Hougaard har siden været formand for bestyrelsen.

- Jeg og mine børn kunne godt fortsætte som ejere af Skiold en rum tid endnu, men det er min overbevisning, at virksomhedens potentiale i fremtiden udnyttes bedst under et nyt ejerskab, som har et andet grundlag for at investere i og realisere en ambitiøs vækststrategi, siger Henrik Hougaard.

Skiold-koncernens omsætning udgjorde 602 millioner kroner i 2016 mod 508 millioner kroner året før.


Seneste nyt

fra Nordjylland