Ophold på Øland: Familier med syge børn kan få gratis ferieophold

Det kan være svært for børnefamilier med alvorlige sygdomme tæt inde på livet. Et nyt, nordjysk projekt skal gøre tilværelsen lidt lettere.

Når et barn bliver ramt af en alvorlig sygdom, er det et hårdt slag for hele familien. Fokus vil forståeligt nok ofte være på det sygdomsramte barn, mens eventuelle søskende for en tid risikerer at blive overset.

Et nyt tilbud på Øland ved Brovst vil give de sygdomsramte familier et frirum, hvor de kan koncentrere sig om at være sammen som familie – og dele deres oplevelser med andre familier i samme situation.

Mads og Frederikkes lillebror Mathias lider af en sjælden børneleddegigtsygdom.

- Han kommer hurtigt til at få ondt, hvis der er koldt, og han kan heller ikke løbe som alle mulige andre, siger Frederikke Vandmand Knudsen om sin lillebrors sygdom.

Søndag tjekkede hele familien ind til en uges hyggeophold i Pausehuset.

- Det tror jeg, han (Mathias, red.) synes er fedt; at vi alle sammen er sammen. Her kan vi alle sammen være med, siger Mads Vandmand Knudsen.

Sammen med fire andre sygdomsramte familier, skal de bo her den næste uge, hvor der er fuldt fokus på hele familien, og ikke bare det sygdomsramte familiemedlem.

quote Der var bare en ro, der var et eller andet, man ikke kan beskrive.

Tina Vandmand Knudsen, Glested

- Når man er en familie, så kan det godt være, der er et barn, der er sygt, men det er en hel familie, der lever med det. Der kan også være nogle søskende, der bliver lidt overset, fordi det ikke er dem, der er fokus på hele tiden, så derfor har vi virkelig et ønske om, at familien her bare kan få lov til være sammen, siger centerleder for Ønskeland, som Pausehuset er en del af, Anne Madsen Tabor.

Efter et i foråret fyldt pilotprojekt, er Pausehuset nu klar med tre nye forløb, for familier som Vandmand Knudsen.

- Der var bare en ro, der var et eller andet, man ikke kan beskrive. Der var folk, der kunne rumme os, det var os, det handlede om, da vi trådte ind i hverdagen, siger Tina Vandmand Knudsen, der er mor til Mathias, Frederikke og Mads.

 

- Det giver dem noget nærvær, som jeg tror, de nogle gange glemmer i deres hverdag. Mange af de her familier lever med en eller anden form for chok eller traume over, at de har fået et sygt barn, siger centerleder Anne Madsen Tabor. 

Pausehuset er finansieret af CoolUnite-fonden.


Seneste nyt

fra Nordjylland