Fanø sunket - igen

Lystkutteren Fanø, der længe har ligget i Løgstør Havn - en af gangene på bunden - er gået ned igen.

Kutteren står nu på lavt vand ud for Hals. Lørdag aften kom det i havsnød, og selvom der blev hejst pumper ombord fra en redningshelikopter, og skibet var under bugsering af Sæby Redningsstation og lodsen i Hals, stod det ikke til at redde.

Men det er ikke første gang skibet går ned.

Fanø gik ned i april måned mens den lå i havnen i Løgstør, og måneden efter reddede det kommunale beredskab kun lige nøjagtigt skibet inden det gik galt igen.

- Vi er godt og grundigt trætte af den her sag, siger borgmester Knud Kristensen til TV2/Nord. Vi har brugt rigtigt mange kræfter på det her og samlet set er der en regning på 115.000 kroner, der ikke er betalt.

Ejeren af Fanø, Jørgen Hansen fra Vejen kan ikke nikke genkendende til det tal. Han oplyser, at regingen er langt mindre, og at han føler sig presset væk fra havnen. Han afviser også, at han er stukket til søs i et ikke-sødygtigt fartøj.

- Det tog ikke vand ind mens vi lå i havn, og der opstod først problemer da vi kom ud på åbent hav, siger han til TV2/Nord.

Jørgen Hansen aner ikke, hvad han nu skal stille op med kutteren. Søfartsstyrelsens Opklaringsenhed skal nu undersøge forliset og drøfte Fanøs videre skæbne med ejeren.


Seneste nyt

fra Nordjylland