Fans vil købe indflydelse i AaB

Foto: Jesper Christiansen

AaB-fans starter forening, som gennem aktiekøb skal sikre fansene indflydelse i fodboldklubben.

En gruppe AaB-fans starter en ny forening, som skal opkøbe aktier og sikre fansene indflydelse i den nordjyske fodboldklub. Foreningen får navnet AaB Supporters Trust og har den tidligere fanklub-formand Rasmus Trenskow i spidsen.

- Det er ingen hemmelighed, at AaB har haft problemer med økonomien i flere år. Nu jagter de så ny kapital i en emission, og kan vi på en måde få samlet penge ind til den emission, vil vi gerne det. Du kan sige, det er en slags medlemsklub, hvor vi bruger pengene til at købe aktier op, siger Rasmus Trenskow til tipsbladet.dk om baggrunden for at stifte AaB Supporters Trust.

Fanforeningen er inspireret af et lignende tiltag fra Brøndby, hvor en gruppe fans for to år siden stiftede Brøndby Supporters Trust, da klubben stod foran en aktieudvidelse.

AaB ventes på klubbens generalforsamling om to uger at vedtage, at der skal foretages en aktieudvidelse, så der bliver nye aktier til en værdi af 64 millioner kroner til salg. Det er nogle af de aktier, som fansene i AaB Supporters Trust vil have fingrene i.

- Vi ønsker jo at få noget indflydelse, så vi kan være med til at påvirke klubbens økonomiske beslutninger i en retning, så vi for eksempel ikke begynder at investere i alle mulige mærkelige virksomheder igen. Den nuværende direktion har fået meget godt styr på det. De problemer der er nu, er jo afskrivninger på eventyr som den tidligere direktion satte i søen, og det har vist sig, at fodbold og sats på egne talenter er vejen frem. Det skal vi holde fast i, siger Rasmus Trenskow.

Planerne om AaB Supporters Trust er endnu på et tidligt stadie, men foreningen holder formentlig en stiftende generalforsamling på den anden side af sommerferien.

Flere nyheder fra TV2 Nord