Far er egnet til straf

Familiefar fra Øster Hurup var ikke sindssyg, da han brændte sine to døtre ihjel i Tyskland. Han står til livstidsstraf.

En 41-årig far fra Øster Hurup er egnet til almindelig fængselsstraf for at have brændt sine døtre på ni og 10 år ihjel i en bil på en rasteplads nær Berlin i august. Det ligger fast efter tirsdagens retsmøde i Potsdam, hvor en sagkyndig har vidnet om den 41-åriges sindstilstand. Og han er ikke erklæret sindssyg.

Selv om den tiltalte på gerningstidspunktet har været i en tilstand af håbløshed og rastløshed, og selv om han har haft selvmordstanker, så er han strafegnet.

- Der er ikke noget, der peger i retning af, at hans fornuft og handlinger har været påvirket, lød vidneudsagnet fra den sagkyndige Cornelia Mikolaiczyk under tirsdagens retsmøde.

Med den ekspertvurdering, står den 41-årige dansker til at blive straffet med fængsel på livstid for at have dræbt sine døtre, når der falder dom i sagen den 29. maj.

Det var en strid med den 41-åriges ekskone omkring samværet med børnene, som ledte op til den tragiske hændelse den 12. august.
Børnenes mor forklarede i sidste uge i retten, at den 41-årige mand ønskede mere samvær med børnene, samtidig med, at han ønskede, at de ikke skulle se så meget til deres mor.
I sommeren 2011 bestemt statsforvaltningen dog, at pigerne skulle bo hos deres mor.

Allerede i juni 2011 var der ifølge morens forklaring i retten tegn på, at den 41-årige mand kunne finde på at gøre noget grufuldt.

- Hvis jeg ikke kan få jer, så må ingen få jer.

Sådan skulle den 41-årige ifølge kvindens forklaring have sagt i forbindelse med striden om de to piger.

De to piger var blevet bedøvet med sovemiddel og sad fastspændt på bilens bagsæde, da den 41-årige antændte bilen. På det tidspunkt sad han selv på forsædet.

Ifølge manden selv skulle også han dø, men teknikere har i retten forklaret, han formentlig kun har siddet i den brændende bil i to sekunder.

/ritzau/DPA


Seneste nyt

fra Nordjylland