Farcen om Egholmfærgen

Den ny Egholm-færge fanget i advokatstrid. Færgen skal repareres men hvem skal betale? Advokater fra entreprenørfirmaer og Aalborg Kommune gør sig klar til kamp.  Egholm-borgerne kalder det en farce.

Aalborg Kommune købte sidste år en ny færge til Egholm. Egholm2 blev taget i brug 8. september, men allerede dagen blev færgen ødelagt, da den sejlede ind i færgelejet på Aalborg-siden.

Nu starter slagsmålet så om, hvem der skal betale for reparationen. Og før det er afgjort, kommer Egholm2 ikke ud at sejle.

Egholm-borgere kalder det for en farce, at der har været så mange problemer med den nye færge. Blandt andet Lars Skall Sørensen, der er tømrermester på Egholm og ofte tager færgen frem og tilbage til Aalborg.
 
- Jeg synes, at det er amatøragtigt. Der er sket alt for mange fejl, siger han til TV2/NORD. 
 
Den gamle færge har kun plads til tre biler og 29 passagerer. Så de cirka 50 Egholm-borgere må være tålmodige, hvis der er flere, der skal med færgen ad gangen. Så må færgen nemlig sejle flere gange frem og tilbage.

- Nu sidder vi to mand, der hver får 500 kroner i timen, og venter på færgen. Det er da pinligt, siger Karsten Aagaard.

Egholm2 har plads til 12 biler og 96 passagerer. Kort efter den blev taget i brug var der problemer med færgens styresystem, men en elektriker hjalp færgepersonalet med at finde og udbedre fejlen. Færgen, der er købt i Tyskland har tidligere været udsat for uheld, da den sank to gange, da den skulle bugseres til Danmark.


Seneste nyt

fra Nordjylland