Fare for nye jordskred

Naturstyrelsen har observeret tegn på fremtidige jordskred ved vestkysten.

Efter lørdagens store jordskred ved Rubjerg Fyr har Naturstyrelsen observeret tegn på at nye skred i skrænten kan være nært forestående.

- Vi har fået besked om, at der er tydelige brudlinjer i klinten ved Mårup Kirke, og det er det sidste tegn på et skred før selve skredet, siger specialkonsulent ved Hjørring Kommune Thomas Lomholt.

- Det tyder på at der snart kommer nye skred, men om snart betyder i morgen eller om tre uger eller tre måneder, er umuligt at sige, når vi har med naturen at gøre, siger han videre.

Derfor er man også meget påpasselig med hvordan man vil reagere på skredet lørdag og de nye brudlinjer.

- Der er advarselsskilte på stranden om at der kan ske skred, og hvis vi skal gøre mere, skal vi næsten spærre stranden af, og det vil vi være lidt kede af, siger Thomas Lomholt der ikke vil gøre kysten farligere end den egentlig er.

- Jeg er ikke vidende om at folk er kommet noget til dernede, men vi skal stadig vende sagen i teknisk udvalg på mandag og beslutte, om vi skal gøre mere.

Uden en afspærring på stranden og brudlinjer i klinten opfordrer Thomas Lomholt besøgende til at se klinten fra toppen af og kigge sig godt omkring, hvis man færdes på stranden.


Seneste nyt

fra Nordjylland