Farlig rottegift var hovedpinepiller og musegift

Det var ikke giftig rottegift, men i stedet hovedpinepiller og musegift, som en 61-årig mand fra Himmerland tirsdag aften havde indtaget.

Tre Falck-reddere og to politibetjente er blevet udskrevet fra Aalborg Universitetshospital efter den voldsomme dramatik natten til onsdag hvor en 61-årig mand fra Himmerland var skyld i at en ambulance måtte evakueres.

Nordjyllands Politi var taget til mandens hjem for at anholde ham forud for en planlagt straffesag onsdag, hvor manden er tiltalt, men inden det skete, måtte politiet tilkalde en ambulance. Manden kunne nemlig fortælle, at han havde indtaget rottegift.

I ambulancen på vej mod Aalborg Universitetshospital udviklede situationen sig dog voldsomt. Efter at have rådført sig med eksperter, blev det besluttet at standse ambulancen med det samme, evakuere både ambulance og patrulje og lukke motorvejen. 

Årsagen var, at man havde fået mistanke om, at det stof den 61-årige havde indtaget var meget mere giftigt end først antaget, og i øvrigt farligt for omgivelserne. Derfor blev en standardprocedure med evakuering og efterfølgende afrensning af de berørte sat i værk.

I løbet af onsdag har det dog vist sig, at der ikke var tale om det farlige stof. Der er formentlig slet ikke tale om rottegift, men i stedet en blanding af hovedpinepiller og musegift, som den 61-årige har indtaget.

- Så alt er afblæst, og alle er blevet udskrevet på nær den 61-årige, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Bent Højgaard.

Da den 61-årige altså stadig er indlagt, blev det ikke muligt onsdag at få ham i retten, som planlagt.


Seneste nyt

fra Nordjylland