Farlig salmonella i oksekød fra Føtex og Bilka

Føtex og Bilka advarer om, at supermarkederne har solgt hakket oksekød med den farlige salmonellatype Dublin. Kødet stammer fra Danish Crown i Aalborg.

En lang række Føtex- og Bilka-forretninger landet over har solgt hakket oksekød, der har vist sig at indeholde Salmonella Dublin. Kødet stammer fra Danish Crown?s slagteri i Aalborg.

Det er Fødevarestyrelsen, der har konstateret bakterien, og på styrelsens hjemmeside står, at Salmonella Dublin er en af de farligste salmonellatyper. Den kan give høj feber og blodforgiftning hos mennesker. Der kan opstå infektion, hvis kødet ikke gennemsteges.

Det drejer sig om kød, der går under navnet Mesterhakket, dansk oprindelse. Det er kød med fedtprocenter 3-7 solgt i perioden 2. til 13 juli og med fedtprocenter fra 9-15 og 16-22 solgt i perioden fra den 2. til 9. juli.
Dansk Supermarked opfordrer forbrugere, der har frosset kødet ned, til at aflevere det og få pengene tilbage, hvilket ikke kræver kvittering, eller smide produktet ud.

Kødet er solgt fra Føtex-forretninger i Ribe, Hobro, Silkeborg, Viby J, Århus N, Vejle, Horsens, Varde, Roskilde,
Hvidovre, Frederikssund, Frederiksberg og Nyborg samt Bilka-forretninger i Tilst, Greve Strand, Slagelse, Holstebro og Vejle.

Har du et godt tip?