Farligt affald skal afleveres forsvarligt

En ny kampagne skal få borgere og firmaer i Vesthimmerland til at håndtere farligt affald korrekt.

"Er det farligt, skal det afleveres forsvarligt."
Under dette slogan skyder affaldsselskabet Renovest en ny kampagne i gang. Her sættes der fokus på farligt affald - og målet er at få private og erhvervsliv i Vesthimmerland til at håndtere affaldet korrekt.

- Vi oplever, at der er en overvejende opfattelse af, at farligt affald kun er det, der umiddelbart synes skadeligt som for eksempel syre eller benzin, men det er langt fra rigtigt, siger teknisk chef hos Renovest Susanne Nielsen.

Farligt affald dækker blandt andet over batterier, rengøringsmidler, sprøjtegifte og spraydåser. Hvis det ikke bortskaffes på en ordentlig måde, kan det få konsekvenser for både mennesker og miljø.

Tidligere på året fik Renovest sig en forskrækkelse, da en chauffør på en skraldebil blev sendt på sygehuset med mistanke om forgiftning, efter han havde tømt containere med dagrenovation.

For at undgå lignende episoder sætter Renovest derfor fokus på det farlige affald. I den kommende tid vil repræsentanter fra Renovest køre rundt med en særlig miljøbil og indsamle farligt affald i Vesthimmerland. Der vil også blive uddelt foldere, så borgere kan lære, hvad der er farligt og forsvarligt.

Kampagnen begynder mandag den 28 maj - og fortsætter året ud.


Seneste nyt

fra Nordjylland