Fars Køkkenskole hitter på Læsø

Foto: Fars Køkkenskole - Læsø

Børn og fædre laver mad sammen i 'Fars Køkkenskole' på Læsø. Interessen for kurset er så stor, at Læsø Kommune har oprettet et ekstra hold.

Opskrifter, pander og knive. Der er gang i køkkenet, når Læsø Kommune afholder 'Fars Køkkenskole' for børn og fædre. Planen var at oprette et enkelt hold, men interessen var så stor at Kommunen oprettede et ekstra.

Læsø Kommune er den eneste nordjyske kommune, der indtil videre har taget projektet til sig. Kurset startede i januar og fortsætter indtil sommerferien. De to hold indeholder hver 10 fædre, der laver mad med deres børn i alderen 2-4 klasse. 

- Det er en måde for fædre og børn at være sammen på og komme ind i en verden, hvor det ofte er mødrene, der styrer, siger Martin Lyhne Petersen, Sundhedskonsulet i Læsø Kommune. 

Kurset skal skabe madglæde og hyggeligt samvær mellem far og børn, men udover det skal de også lære, hvilke opgaver børnene kan udføre i køkkenet. Efter hver gang får fædrene og børnene en hjemmeopgave, de skal udføre sammen til næste gang.

- Det er en måde, at få mænd til at interessere sig for mad og for sundhed, hvilket ellers kan være svært, siger Martin Lyhne Petersen.

Halvanden dag efter projektet blev offentliggjort var der ti på venteliste, så interessen for projektet har været stor. Til sommer skal det evalueres, om køkkenskolen skal have endnu en sæson på Læsø. 

Flere nyheder fra TV2 Nord