Farten skal ned på Nordre Ringvej i Hobro

- Der bliver kørt for stærkt på Nordre Ringvej ved Hobro, siger udvalgsformand Jørgen Hammer Sørensen fra Mariagerfjord Kommune, som nu sætter ind med kampagne i håbet om at få farten ned.

Der bliver kørt for stærkt på de danske veje. Det fører hvert år til tragiske ulykker, hvor personer mister førligheden eller i værste fald livet. I 2018 var hastigheden en medvirkende faktor i 47 procent af dødsulykkerne, viser ulykkestal fra Vejdirektoratet.

For høj fart er skyld i hver anden dødsulykke Vi kunne redde knap halvdelen af trafikdræbte, hvis alle overholdt fartgrænserne eller kørte efter forholdene. Nu vil Mariagerfjord Kommune have trafikanter til at sætte farten ned.

For at styrke indsatsen er Mariagerfjord Kommune med i den landsdækkende kampagne 'Sænk farten - bare lidt' i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik.

- Vi skal passe på hinanden i trafikken, men desværre bliver der kørt for stærkt mange steder i kommunen og især på Nordre Ringvej ved Hobro, Rostrupvej nord for Valsgård og Randersvej syd for Hobro. Derfor sætter vi vejkantplakater op på de udsatte strækninger, som forhåbentlig minder bilisten om at lette foden fra speederen - og samtidig koncentrere sig om at køre bil, når man kører bil, siger udvalgsformand for Teknik og Miljø, Jørgen Hammer Sørensen.

Det er ikke kun de meget høje hastighedsoverskridelser, der giver ulykker på vejene. I 62 procent af de dødsulykker, hvor der er for høj fart involveret, var hastighedsgrænsen overskredet med mindre end 20 km/t. Så de små fartoverskridelser koster altså også mange liv.

I en undersøgelse, som Promonitor har gennemført for Rådet for Sikker Trafik i 2018, siger 30 procent af de danske bilister, at de altid, ofte eller sommetider kører 100 km/t på en strækning, hvor de kun må køre 80 km/t.

- Mange bilister kører på erfaringen og har ikke tidligere oplevet, at farten i sig selv er en trussel for trafiksikkerheden. Men den dag de pludselig skal bremse op, har hastigheden afgørende betydning for, om der sker en ulykke, og hvor alvorligt udfaldet bliver, siger seniorprojektleder Michelle Laviolette fra Rådet for Sikker Trafik.

Kampagnen kører uge 36, 37 og 38. 

Dræbte per politikreds i fartulykker 2012-2017

Fra 2012 til 2017 (2016 undtaget) blev 416 dræbt i ulykker med for høj hastighed.

I Nordjylland er tallet 38.

Kilde: Vejdirektoratet

 

 

 

 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland