Fartkampagne: Du kommer ikke meget hurtigere frem ved at sætte farten op

Flere nordjyske kommuner er på banen med en trafikkampagne, der skal sætte fokus på, at man ikke kommer meget hurtigere frem, selvom du kører over fartgrænsen.

En hastighedsforøgelse på fem kilometer i timen får dig ikke meget hurtigere frem i forhold til, hvor meget farligere det bliver. Sådan lyder budskabet i en ny fartkampagne, som flere nordjyske kommuner står bag. 

Kommunerne vil sætte fokus på, at du ikke kommer meget hurtigere frem til arbejde eller til din aftale, hvis du kører fem eller ti kilometer over fartgrænsen. Til gengæld øger du din risiko for at ende i en ulykke gevaldigt. 

- En af de største årsager til, vi kører for stærkt, er tid. Fem kilometer i timen betyder næsten ingenting i tid, men det betyder en stor forskel for din sikkerhed i trafikken. Hvis vi sænker farten med fem kilometer i timen, er vi alle med til at øge sikkerheden på de nordjyske veje markant, siger Jane Olesen, projektleder ved Frederikshavn Kommune.

Ifølge de nordjyske kommuner viser undersøgelser, at du kun sparer 50 sekunder ved at køre 85 kilometer i timen over en strækning på 20 kilometer, hvor du egentlig kun må køre 80 kilometer i timen. 

Kommunerne har derfor lanceret deres kampagne med budskabet om, at det ikke gør noget at komme fem minutter for sent til arbejde, men at fem kilometer ekstra i timen på vejene kan gøre forskel på liv eller død. 

Til det har de lanceret et "fem minutter"-værdibevis, du kan dele ud, når du kommer for sent til en aftale. 

De nordjyske kommuner, der står bag, er Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Mariagerfjord, Morsø, Rebild, Thisted og Vesthimmerland. 


Seneste nyt

fra Nordjylland